Workshops/cursus

Workshop Glas-in-Lood (basis)

Leer in één dag de basisbeginselen van glas-in-lood! Begin met glasplaten en loodprofielen en ga naar huis met een mooi eigengemaakt glas-in-lood werkstuk!


Glas-in-lood is opgebouwd uit stukjes op maat gesneden glas die in een loodprofiel geplaatst worden. De kruispunten worden vervolgens gesoldeerd met tin. Tijdens de workshop maakt u kennis met de diverse facetten van het maken van glas-in-lood, van glas snijden tot solderen. U leert de diverse glazeniersgereedschappen en materialen te gebruiken zodat u na de workshop ook zelf aan de slag kunt. Bekijk hier een aantal foto's van eerdere workshops!

 

U kunt kiezen uit een glas-in-lood paneel (ca. 30x30 cm) of een sfeervol windlicht op een zilverkleurig schaaltje (ca. 14x14 cm.) (zie voorbeelden hiernaast).

Prijs: € 75,= per persoon (dit is inclusief materiaal, gebruik van gereedschap, koffie, thee en lunch). De workshop begint om 10.00 uur en zal ongeveer 16.30 uur afgelopen zijn. Vanaf 9.30 uur staat er een kopje koffie of thee klaar.

 

Deze workshop wordt op de volgende data gegeven, in het atelier te Huizen:

 

2019:

* Zaterdag 12 januari VOL

* Zaterdag 26 januari VOL

* Zaterdag 9 februari VOL

* Zaterdag 23 februari VOL

* Zaterdag 9 maart NOG 1 PLAATS

* Zaterdag 23 maart NOG 1 PLAATS

* Zaterdag 13 april NOG 2 PLAATSEN

* Zaterdag 11 mei

* Zaterdag 25 mei VOL

* Zaterdag 8 juni

* Zaterdag 13 juli VOL

* Zaterdag 20 juli VOL

 

In de zomermaanden zijn geen workshops gepland. Heeft u interesse, neem dan even contact per mail.

 

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar info@kittyglasinlood.nl. Geef hierin aan wat u wilt maken (paneel of windlicht) en u krijgt vervolgens (per mail) een bevestiging.